Ce stim despre barbati

Camasa este impecabila, pantofii lucesc si sunt ca noi scosi din cutie, nu mai ramane decat sa isi puna ceasul la mana si sa isi dea cu parfum. Isi trece pentru ultima oara pieptanul prin par iar zambetul este la locul lui. 
Un barbat adevarat sau doar un cuceritor ieftin cu replici ca la carte? Sau mai bine spus....produsul femeilor din jurul lui sau un inamic care trebuie inlaturat inainte de a patrunde in lumea pura si roz a femeii?
Imaginea barbatului perfect (sa ne intelegem, barbatul perfect pentru fiecare) este pe atat de diferita pe atat de comuna. Ne dorim lucruri comune, banale, simple, dar cu un impact puternic. Si cine nu stie ca lucrurile 
cele mai simple sunt cele mai greu de obtinut...


Sa trecem la subiect: 
  1. Un barbat -ca daca spun adevarat, este deja pleonasm- nu insemna ca trebuie sa isi calce pe principii si sa lase capul jos in fata unei femei; nu asta ne dorim. O femeie isi doreste un barbat puternic care sa stie sa isi exprime punctele de vedere, sa nu o aprobe daca nu are dreptate, sa nu o ierte imediat cand greseste ci sa realizeze singura. 
  2. Un barbat este atragator si in pijama, trening, la plaja, la munte etc...mai ales imbracat in costum (indiferent daca are patratele sau nu-pentru ca patratelele pline cu respect si bun gust conteaza). Un barbat arata bine si in cel mai urat loc.
  3. Un barbat este mai mult sau mai putin romantic; romantisul lui este ascuns si il transmite mai multe prin priviri si fapte (nu prin declaratii infinite, cuvinte dulci ce provoaca diabet si...atat)
  4. Un barbat cand greseste recunoaste, dar nu isi lasa orgoliul la o parte. Mai exact, nu se da in spectacol si stie cum sa isi ceara scuze la momentul si locul potrivit. In fond, cat de rau ar putea gresi un barbat (adevarat)?
  5. Un barbat e artist in felul lui; muzica, desen, dans, arta culinara (de ce nu) etc. Pe langa faptul ca o femeie il priveste altfel, acest lucru inseamna pe langa o ocupatie in plus un mod de a privi viata-un caracter mai frumos.
  6. Un barbat stie ce e respectul si il aplica; de la tinutul usii in locuri publice si prezentarea unei femei intr-un mod elegant in fata prietenilor, pana la decizia de a pleca dintr-o relatie inainte de a deveni toxica.
  7. Un barbat cand iubeste nu se gandeste mai mult la el sau femeia de langa el; stie sa tina un echilibru si cand sa il incline intr-o parte si in alta.
  8. Un barbat se gandeste de mai multe ori inainte sa ia decizii si atunci cand o face nu aduce explicatii fara sens. De exemplu intr-o despartire nu jigneste, tipa sau minte pentru a iesi mai repede "cu camasa curata" ci este corect si spune adevarul chiar daca este dureros.
  9. Un barbat adevarat stie ca surprizele placute incanta orice femeie si nu se da la o parte cand este vorba sa surprinda frumos pe cineva. 
  10. Un barbat nu intelege femeie de langa el, dar compenseaza asta facand-o fericita.

La acestea se adauga desigur multe altele dar am sintetizat putin. Esti barbat, ai citit articolul si te regasesti in unul din punctele de mai sus sau .... in nici unul? Concluzia iti apartie.


P.S.: Si da! Conteaza ceasul de la mana.

Comentarii

Postări populare