Viata nu e usoara cand stai degeaba..golurile adunate in timp iti ingreuneaza existenta

Responsabilitatea situatiei actuale a invatamantului/ referitor la Bacalaureat este desigur legata de tot ce tine de Minister, cadre didactice, dar cel mai important este faptul ca elevii/adolescentii din ziua de azi nu se mai cred "cool" daca invata, vorbesc urat in timpul orelor si rad(cat si de cei care inca mai invata si se gandesc la viitorul lor), defapt multi dintre ei nu sunt constienti sau nu vor sa vada faptul ca a invata in scoala sau in afara ei, reprezinta defapt un punct de plecare in dezvoltarea personala.
Dar poate aceste doua cuvinte nu sunt intelese, sau reprezinta doar cuvinte incrucisate dintr-un rebus cumparat de la taraba de la coltul strazii. Si uite asa sunt multi care isi pierd notiunea timpului pe o banca in parc cu o punga de seminte in mana, razand zgomotos la glume proaste si la persoanele care trec pe langa ei, persoane care poate au iesit sa se relaxeze la o plimbare dupa o zi obositoare de munca. Cand esti intr-o astfel de situatie te multumesti doar sa tii cont de vremea de afara.
O persoana regasita in descrierea de mai sus ar putea veni cu un argument care nu se bazeaza pe nici o idee sau scuza bine fondata: "eu doar traiesc clipa, fara nici un stres ca altii!". traieste ea oare clipa?..stiu astfel de persoane ce inseamna a trai clipa, cand defapt clipa se traieste cu un rost, cand ai un rost in viata.
Si trece timpul, trec anii, iar titlul de "adolescent" nu ii mai apartine..acelasi personaj, pe vechea banca, poate alaturi de toti ceilalti prieteni, poate doar alaturi de o parte din ei-ceilalti realizand ca trebuie sa isi faca un viitor.
In concluzie, multi ar trebui treziti la realitate, pe care cred ca si-o pot simplifica gasind statul degeaba o activitate de baza, iar informatul si invatatul o activitate secundara pe care odata ce ai reusit sa o savarsesti, este o rusine. E chiar usor sa intelegi ca trebuie sa iti doresti mai mult decat ai la momentul actual, daca nu privesti prin fundul unei sticle. Nu trebuie sa ajungi savant, atotstiutor, expert, trebuie doar sa iti folosesti capul de pe umeri intr-un mod constructiv pentru armonia vietii tale, dar si a celor ce te inconjoara.

Si ar mai fi multe de spus...

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare