De ce suntem superficiali?

Este o intrebare buna, un set de discutii si o intreaga dezbatere pentru cei pe care sunt impotriva acestui " fenomen " care a luat amploare tot mai mult in ultimul timp. Raspunsurile scurte la intrebari, lipsa de interes pentru un subiect interesant si destul de important pentru cealalta persoana, chiar si lipsa raspunsului;sunt semne clare ale superficialitatii. Esti superficial cand nu te intereseaza un subiect, cand nu te intereseaza o persoana sau mai grav esti superficial tot timpul.
Nu cer cuiva care nu este interesat de nimic si pasiv la discutiile lungi sa faca ceva in privinta asta, dar atunci cand persoana de langa tine vrea sa poarte o discutie in care cere explicatii(de exemplu), din respectul pentru cel apropiat(care de multe ori lipseste),asculta si raspunde corespunzator.

Comentarii

  1. Zilele trecute veneam spre casa si am intalnit un om care era cazut langa o bordura, i-am intins mana sa-l ajut sa se ridice iar el imi spune "du-te la munca nu intinde mana la lume pe strada!".Am mers mai departe usor bulversat de replica si speram sa nu ma fi observat cineva cunoscut caci eram apropare de casa Dupa ce am trecut de mega image era un betiv care tot incerca sa se ridice si nu reusea, am zis ca incerc sa-l ajut, i-am intins mana dar el si-a tras mana ca fript si imi spune " da si mie o suta sa iau una mica..." dupa scurta vreme la urmatoare intersectie era un baiat tanar, murdar, in picoarele goale care bataia si statea cu mana intinsa. In timp ce mergeam m-am scotocit de marunt cu mana stanga asa cum fac cand sunt grabit si intru la metrou si am gasit 5 lei pe care i-am intins lui. Banii au cazut pe langa mana lui si m-am gandit ca o sa ii ia vantul si ii va gasi cineva mai norocos...Am dat sa plec dar el ramasese cu mana intinsa si privindu-ma in ochi imi spune "da noroc cu mine sa vezi ca si eu exist" am ramas pentru putin timp perplex si mi-am continuat drumul spre casa.
    A doua zi de dimineata televizorul porneste la 7.15 ca de obicei pe pro tv iar eu ascultam stirile: "un tanar fara adapost a fost accidentat mortal azi-noapte in capitala. se pare ca acesta a trecut pe culoarea rosie a semaforului si exista posibilitatea sa fi consumat substante halucinogene. a fost transportat la spitalul floreasca de un echipaj s.m.u.r.d. care tocmai trecea prin zona. inima i-a fost prelevata si va fi transplantata unui pacient din bucuresti in cursul zilei de maine. Dupa spusele autoritatilor acesta nu avea rude."

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare