Ganduri...

Am atasat o foaie pe raft; tot ce e cel mai important se uita repede. Dar atunci de ce tot ceea ce avem pe suflet-sentimente-nu le scriem pe o foaie pentru a nu uita cum e sa iubesti ? Si daca ar fi asa, la urmatoarea curatenie va ajunge la cos. Totul are un inceput...si daca deschid ochii de dimineata e un nou inceput pentru acea zi; si daca o litera apare pe foaie, e un inceput. Viata e un inceput, noi suntem mijlocul, moartea sfarsitul vietii pe pamant.
Si amintirea unde se afla? ea doar se strecoara in prezent fara ca sa ne ceara voie...e imatura, inconstienta. Insa recunosc: ne caracterizeaza.
O persoana care traieste cea mai mare drama, poate sa nu se deosebeasca de cel ce mereu afirma ca e fericit. Ti-e foame, sete, te-ai lovit: suferi. Suferi cu inima sau cu mintea. Inima e mai lasa, e o copila; daca nu o certi, nu te asculta-isi face de cap.
Uneori preferi sa primesti o floare decat un compliment. Uneori preferi sa pleci decat sa vorbesti, uneori preferi sa jignesti in loc sa mangai. Asa cum cei care marcheaza goluri si castiga meciul, asa trebuie sa te simti un invingator cand reusesti sa treci peste gandurile rele.
Nu exista legi si reguli pentru cei care mint; doar pentru cei care se lasa mintiti. Increderea e ca viata: o ai si o poti pierde oricand.
Uitarea e grea; concentrandu-te sa uiti, nu faci decat sa te gandesti la acel lucru si apoi nu te mai intreba de ce nu reusesti...
In nici un dictionar nu vei gasi o explicatie mai buna la "A iubi" decat cea pe care o da sufletul. Si nici viata- un proces explicat biologic...chimic.

Comentarii

Postări populare